Amersfoorts Palet. Zonnehof

De Ploegh exposeert in De Zonnehof in Amersfoort van 28 september t/m 8 december 2013.

 

De tentoonstelling Nieuw Amersfoorts Palet is gemaakt naar aanleiding van de uitgave van het boek Palet van de 20ste eeuw. Honderd jaar beeldende kunst in Amersfoort. Auteurs Lex van de Haterd en Burchard Elias beschrijven in dit standaardwerk onder meer de landelijke, lange tijd in Amersfoort gevestigde kunstenaarsvereniging LKG De Ploegh. Het huidige De Ploegh is een samengaan van het Amersfoorts Kunstenaars Genootschap (1934) en Kunstenaarsgroep De Ploegh (1945); de fusie van deze beide groepen vond plaats in 1975. Palet van de 20ste eeuw beschrijft verder de musea en tentoonstellingsruimten in de stad en culturele initiatieven zoals de Mode¿show en Urban Wijland. Het boek is uitgegeven door Uitgeverij Bekking en is te koop voor € 24,90.

 

Nieuw Amersfoorts Palet in De Zonnehof is één van twee tentoonstellingen die de presentatie van het boek 'omlijsten'. Curatoren Katjuscha Otte en Lex van den Haterd stelden een tentoonstelling samen over beeldende kunst in Amersfoort in de periode 1960 tot heden, met werk van (oud-) Ploeghleden en andere, Amersfoortse kunstenaars.

 

Deelnemende kunstenaars van de Ploegh Nieuw Amersfoorts Palet o.a. Barbara Bläsing, Monika Buch, Frank Dekkers, Eddy Gheress, Annemieke Harkema, Jeroen Hermkens, Monica de Jong, Olivier Julia, Maarten van der Laag, Wilma Luigjes, Marcel Schellekens, Rob Schreefel, Maartje Strik, Linda Verkaaik, Kees Verwey, Marijke Vijfhuizen.

 

De 5 thema's die getoond zullen gaan worden in De Zonnehof zijn materiekunst/mechanische kunst, architectuur/interieur, landschap, portret/figuur en abstract.